top of page
Vouwwerk_lantern.JPG

MATERIALEN & VOUWWERK

De liefde voor mooie en goede materialen is bij mij, als afgestudeerd productontwerper, ingebakken.

 

Na mijn afstuderen ben ik als verpakkingsontwikkelaar aan de slag gegaan. Nergens zijn materiaalkeuzes zo bepalend als bij verpakkingen. Welke materialen hebben een zo min mogelijke impact op het milieu en welke keuzes kun je maken zonder in te boeten aan kwaliteit en beleving?

 

De materialen die gebruikt zijn voor Vouwwerk producten zijn dan ook met zorg uitgezocht. Zij vormen de basis. 

EMMY & VOUWWERK

Vouwwerk is in 2018 ontstaan als lichtpuntje voor mezelf, al had ik het toen nog geen naam gegeven.

Als verpakkingsontwerper was ik in die tijd meer met projectmanagement bezig en miste ik het speelse en het maken met mijn handen.

 

Ik wilde de dag achter me laten en aan de gang gaan met iets moois. Om even tot rust te komen, mijn gedachten te laten gaan en mezelf onder te dompelen in mooie materialen, vormen en kleuren. 

 

Het ging me niet enkel om het proces maar ook om het eindresultaat: een oppepper om naar te blijven kijken.

Ik wilde dat het resultaat esthetisch zou zijn en dat het een gevoel van troost of comfort zou brengen. Als ik enkel mijn hoofd leeg wilde hebben was ik wel gaan sporten of een serie gaan binge-watchen. Dus ging ik op zoek naar manieren om mijn gedachten om te zetten in iets wat vertrouwen geeft. Uiteindelijk gaf het me ook het vertrouwen om het groter te maken, want wat voor mij werkt kan voor een ander ook werken. En dat gun ik je!

Emmy_Vouwwerk.jpeg
Papier_Vouwwerk_2_edited.jpg
bottom of page